waarom kan ik mijn betaalmethode op mijn iphone niet updaten?

Antwoorden

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom u uw betaalmethode op uw iPhone mogelijk niet kunt bijwerken. Misschien biedt uw bank geen ondersteuning meer voor het updaten van betaalmethoden, of heeft uw creditcardmaatschappij besloten geen updates meer toe te staan. In sommige gevallen heeft Apple de mogelijkheid om betalingsmethoden bij te werken uitgeschakeld vanwege veiligheidsproblemen.

waarom kan ik mijn betaalmethode op mijn iphone niet updaten?

Uw betaalmethode is geweigerd Werk deze bij of geef een nieuwe betaalmethode op en probeer het opnieuw | iOS 15

Waarom kan ik mijn betalingsgegevens niet bijwerken op mijn iPhone?

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom uw iPhone u mogelijk niet toestaat uw betalingsgegevens bij te werken.
-Het is mogelijk dat uw bank de systemen nog niet heeft bijgewerkt.
-De uitgever van uw kaart heeft uw kaart mogelijk opgeschort of is verouderd.
-Uw Apple ID is mogelijk niet bijgewerkt met de nieuwste betalingsinformatie.

Waarom kan ik de betaalmethode voor mijn apps niet updaten?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom u uw betaalmethode niet kunt updaten op uw apparaat. Ten eerste kan het zijn dat de betaalmethode die je gebruikt niet meer wordt ondersteund door de app. Ten tweede heeft u mogelijk niet genoeg geld op uw account om de kosten van de update te dekken. Ten slotte heeft u mogelijk geen toestemming om uw betaalmethode bij te werken. Als je problemen hebt met het updaten van je betaalmethode, neem dan contact op met de ontwikkelaar van de app voor meer hulp.

Waarom kan ik mijn betaalmethode op iCloud niet wijzigen?

  hoe maak je slechts één laag zwart-wit in photoshop?

Helaas kunt u uw betaalmethode niet wijzigen op iCloud. Dit komt omdat uw betaalmethode is gekoppeld aan uw Apple ID en wachtwoord.

Waarom weigert Apple steeds mijn betaalmethode?

Apple kan uw betaalmethode om verschillende redenen weigeren. Uw bank heeft bijvoorbeeld uw rekening afgesloten, er is mogelijk een probleem met het betalingsverwerkingsbedrijf of u heeft uw kredietlimiet bereikt. Als u problemen ondervindt met het betalen van uw rekeningen, is het belangrijk om contact op te nemen met uw bank om te zien wat u kunt doen om uw betaalmethode weer te activeren.

Hoe los ik de vereiste iPhone-verificatie op?

Er zijn een paar manieren om de vereiste iPhone-verificatie te herstellen. De meest gebruikelijke manier is om uw apparaat opnieuw in te stellen en vervolgens uw Apple ID en wachtwoord opnieuw in te voeren. Een andere manier is om een ​​proxyserver of VPN te gebruiken om de vereiste te omzeilen.

Hoe werk ik mijn betalingsgegevens bij?

Om uw betalingsgegevens bij te werken, gaat u naar de pagina Betalingsinstellingen in uw accountinstellingen en werkt u uw betalingsmethode bij.

Waarom kan ik mijn kaart niet toevoegen aan Apple Wallet?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom u uw kaart niet aan Apple Wallet kunt toevoegen. Een mogelijkheid is dat de kaart niet wordt ondersteund door Apple Wallet. Een andere mogelijkheid is dat je Apple Wallet nog niet hebt ingesteld en je kaart niet is geregistreerd. Ten slotte, als uw kaart al in Apple Wallet zit, kan het zijn dat u deze van uw apparaat hebt verwijderd of dat deze een tijdje inactief is geweest.

  hoe im academy-account te verwijderen?

Hoe los je een betalingsmethodefout op?

Er zijn een paar verschillende manieren om een ​​betalingsmethodefout te herstellen. De meest gebruikelijke manier is om het opnieuw te proberen met een andere betaalmethode. Als dat niet werkt, kunt u proberen uw wachtwoord opnieuw in te stellen of contact opnemen met de klantenservice.

Hoe repareer ik mijn Apple-betaalmethode?

Er zijn een paar manieren om uw Apple-betaalmethode te herstellen:
-Update uw creditcardgegevens in iTunes
-Neem contact op met Apple-ondersteuning
-Open een geschil met uw bank

Hoe update ik mijn Apple-betaalmethode?

Volg deze stappen om uw Apple-betaalmethode bij te werken:
Open de app Instellingen op je iPhone of iPad.
Tik onder ‘Betalingen’ op de optie ‘Apple Pay’.
Op het scherm ‘Apple Pay’ ziet u al uw huidige betaalmethoden. Tik op degene die je wilt updaten.
Voer uw bankrekeninggegevens en wachtwoord in en bevestig de update.

Hoe sla ik een betaalmethode over op mijn iPhone?

Er zijn een paar manieren om dit te doen. De gemakkelijkste manier is om naar je instellingen te gaan, vervolgens naar bankieren en tegoed, en vervolgens de knop “Overslaan” te selecteren naast de betaalmethode die je wilt overslaan. U kunt ook contact opnemen met uw bank of creditcardmaatschappij en hen vragen uw account uit hun betalingsverwerkingssysteem te verwijderen.

Waarom blijft mijn iPhone zeggen dat verificatie is mislukt?

Er zijn een paar redenen waarom uw iPhone zou kunnen zeggen dat de verificatie is mislukt. Een mogelijkheid is dat u de verificatiecode niet correct heeft ingevoerd. Als je je telefoon bent kwijtgeraakt of als deze is gestolen, moet je contact opnemen met Apple om hem te resetten. Een andere mogelijkheid is dat je telefoon oud is en verificatie niet meer ondersteunt.

  hoe voeg ik een verloop toe aan tekst in photoshop?

Waarom vraagt ​​mijn iPhone steeds om mijn factuurgegevens?

Er zijn een paar mogelijke oorzaken voor dit probleem. Een mogelijkheid is dat u uw factuuradres of creditcardnummer verkeerd heeft getypt toen u uw account voor het eerst instelde. Als u onlangs van provider bent veranderd, zijn uw oude factuurgegevens mogelijk nog steeds in het cachegeheugen van uw iPhone opgeslagen.

Wat moet ik doen als mijn Apple ID niet wordt geverifieerd?

Als uw Apple ID niet kan worden geverifieerd, zijn er een paar dingen die u kunt proberen. Zorg er eerst voor dat uw Apple ID actueel is en dat de nieuwste beveiligingsupdates zijn geïnstalleerd. Ten tweede, probeer je wachtwoord opnieuw in te stellen door naar appleid.apple.com te gaan en je e-mailadres en wachtwoord in te voeren in het aanmeldingsformulier. Als al het andere faalt, kunt u ten slotte contact opnemen met de Apple-klantenservice voor hulp.

Kan de verificatie van de iPhone-app niet updaten?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom de verificatie van uw iPhone-app is mislukt. Zorg er eerst voor dat u de nieuwste versie van de app op uw apparaat hebt geïnstalleerd. Ten tweede, zorg ervoor dat u alle vereiste informatie correct hebt ingevoerd. Zorg er ten slotte voor dat je apparaat is verbonden met internet en dat je voldoende opslagruimte op je telefoon hebt om de app te installeren.