Facebook’un web etkinliğinizi her zaman izlemesinden nefret mi ediyorsunuz? kapat

Facebook, internetteyken her kullanıcının verilerini takip etmesiyle ünlüdür. Ancak artık Facebook Dışı Etkinlik özelliğini kullanarak bu takipten kaçınabilirsiniz. Bu özellik, şirket tarafından izlenme endişesi duymadan internette gezinmenizi sağlar.

Facebook platformunda izleme etkinliği ve gizliliği konusu oldukça tartışmalıdır. İnternette dolaşırken platformun sizi her zaman takip ettiğini kolayca fark edebilirsiniz. Örneğin, bir ürünü görmek için Amazon veya Flipkart gibi bir e-ticaret sitesine giderseniz, FB sayfanızda o ürünün aynı veya benzer reklamlarını görebilirsiniz. Bu, Facebook’un internette yaptıklarınızı izleyebilmesi ve ayrıca gizliliğinizi bir dereceye kadar tehlikeye atabilmesi sizi gerçekten rahatsız edebilir.

İnterneti sürekli takip etmenin yarattığı gerilimi azaltmak için şirket, takibi durdurmak için Facebook Dışı Etkinlik özelliğini sağladı. Bu gizlilik özelliği, Facebook ile diğer uygulamalar veya üçüncü taraf siteler tarafından paylaşılacak aktivitelerini izleyebilecekleri için kullanıcılar için çok faydalı olacaktır. Verilerinizi hangi sitenin sosyal medya şirketi ile paylaştığını görebilir ve ayrıca üçüncü taraf uygulamaların bu tür faaliyetlerini izleyebilirsiniz.

Dolayısıyla, bu gizlilik özelliğini etkinleştirdiğinizde, verilerinizi bu platformla paylaşmış olan web sitelerinin veya uygulamaların tüm geçmişini temizleyebilirsiniz. Profilinizi devre dışı bırakarak diğer uygulamalarla veya sitelerle her türlü veri alışverişini önlemek için gelecekteki Facebook Dışı etkinliği kullanabilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir şirketten reklam almamak için yaptığınız faaliyetleri paylaşmayı durdurma seçeneğine de sahipsiniz.

Facebook’un iş aracını kullanarak, bir uygulamanın veya sitenin platformla ne tür veriler paylaştığını öğrenebilirsiniz. Orada, profilinizde gelecekteki “Facebook dışı etkinliği” devre dışı bırakabilirsiniz. Tarama veya arama etkinliği verilerinizin bu platformla paylaşılmasını engelleyebilirsiniz. Ve hesaptaki tüm bilgileri silebilirsiniz.

Uygulamaların ve web sitelerinin Facebook dışı etkinlikler aracılığıyla sizi izlemesini önleyin

Facebook profilinizde Facebook Dışı etkinliği etkinleştirmek çok kolaydır. Etkinleştirmek için adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Sana gidelim Facebook ve sağ üstteki damla çentik simgesine tıklayın.
  • Seçme Ayarlar ve gizlilik
  • Şuna dokunun: Ayarlar.
  • seçeneğini belirleyin Facebook verileriniz.
  • Ardından, Facebook dışı etkinlik.
  Bir Web Tarayıcısı Kullanarak MS Office'i Ücretsiz Olarak Kullanma

Facebook Ayarlarını Aç

  • Seçme “Yüz bilgileriniz” soldan.
  • Tıkla “Görüntülemek“bağlantı sağlandı”Facebook dışı etkinlik“.

Facebook verileriniz

  • Tıkla Facebook dışı etkinliğinizi yönetin verilerinizle çalışan tüm uygulamaları görmek için.

Facebook dışı etkinliğinizi yönetin

  • Eğer istersen bağlantıyı kes belirli bir şey Uygulama veya İnternet sitesi erişim Facebook bilgileri ardından listeden bunu seçin ve ardından ” düğmesine tıklayın.Gelecekteki etkinliği kapat seçenek.

Facebook Future etkinliğini kapat

  • Ve oradan devre dışı bırakabilirsin profilinizdeki gelecekteki etkinlikleri yönetin Facebook dışı etkinlik ve tüm geçmişi temizleyebilir onun
  • EvetEğer istersen kaldırmak herşey uygulamalar erişimi olan Facebook bilgileri, sonra sadece üzerine tıklayın “Geçmişi temizle” düğme.

Facebook etkinliğinin geçmişini temizle

Facebook Dışı özelliği tarafından yönetilen etkinliği devre dışı bırakmanın sonucu nedir?

  • Etkinliği hesabınızdan sildiğinizde etkinliği Facebook dışında kullanırsanız, Facebook, diğer üçüncü taraf uygulamalarının veya web sitelerinin paylaştığı tüm tanımlayıcı bilgilerinizi silecektir.
  • Sonuç olarak, diğer uygulamalardan ve sitelerden gelen bilgiler Facebook ile paylaşılmayacak ve platform, hangi siteyi ziyaret ettiğinize dair bilgi almayacaktır.
  • Ve çoğu kullanıcı için çok hoş olabilecek sitelerden reklam almanızı engeller.

Bu nedenle, Facebook’un etkinliğinizi izlemesini engellemek istiyorsanız, Facebook’un sizi izlemesini ve verileri her zaman paylaşmasını önlemek için bu gizlilik özelliğini kullanmalısınız.